Om oss

Om My&Victoria

En frigrupp med bas i Malmö. Vi skapar teater och kultur för alla. Oavsett bakgrund, språk och ålder anpassar vi vårt uttryck så att alla ska kunna förstå. Med enkla medel är vi mobila och flexibla, till största del låter vi kroppen och dess poesi stå i centrum. Vi utgår från en grund av uråldriga teaterstilar men med en modern tappning har vi utvecklat vårt eget unika uttryck.  I en mixad stil av buffoon, commedia de´ll arte, clown och klassisk storytelling, improviserar vi och skapar teater och kultur med utgångspunkt i det fysiska. Vi inspireras av det som sker omkring oss, människorna vi passerar på gatan, som sitter bredvid oss på bussen eller caféet, maten vi äter, lövet som faller från trädet, lukter och material, ljud, allt! Vi spelar på det som sker här och nu, rummet vi är i och publiken som sitter framför oss, varje föreställning är unik. Vi förmedlar ett allvar genom humor och skratt, och provocerar gärna någon gång ibland. Utan att ta ställning speglar vi publiken på ett samhällskritiskt plan - med väl valda ord för att  påverka och nå ut till en bred publik. Vi ser hela världen som vår arbetsplats, men har ett extra fokus på Skandinavien. 


Utöver produktion och spelande av teaterföreställningar organiserar och leder vi även  dramapedagogiska workshops för olika åldrar och sammanhang, skräddarsydda utifrån den aktuella gruppens behov. My&Victoria har existerat som förening sedan mitten av juli 2018 men har som teatergrupp varit aktiv sedan 2016 då My Wagelin och Victoria Dedekam avslutade sina studier på “The Commedia School”, en internationell scenskola i Köpenhamn.

 

My&Victoria crew

Producent

Sandra Saied

26år - från Sverige, bosatt på Tjörn  utanför Göteborg. Producent för My&Victoria Teater och arbetar även som evenemangssamordnare. Hon har tidigare arbetat som projektledare på Klubb Kom in på Folkteatern i Göteborg samt som projektledare för teaterkompaniet Awake Me Up i Västerås. Sandra driver också en frigrupp Teater Spera där hon både skriver, spelar och producerar.

Grundare, Skådespelare

Victoria Dedekam

29 år – från Norge, bosatt i Malmö. Hon är just nu aktuell i “Kära nån!” Som hade premiär mars 2019 på Expressteatern, under ledning av Ed Damron och Vidisha Mallik. Före studierna i Köpenhamn studerade hon skådespelarteknik på Forstudium Teater i Oslo, Drama og teaterkommunikasjon på OsloMet – og Pedagogisk drama på Malmö Universitet.

Hon har jobbat som teaterlärare på Oslo Kulturskole och på FerieCamp i Köpenhamn. Våren 2016 spelade hon i det brasilianska stycket "Le Grande Finale", under ledning av Marcello Bosschar, Köpenhamn. Hösten 2016 och vår/vinter 2017 spelade hon i "Ömhjärtad" på Expressteatern i Malmö. Hösten 2018 började Victoria jobba som sjukhusclown för Clownronden i Skåne.

Grundare, Skådespelare 

My Wagelin

30 år -  från Sverige, bosatt i Köpenhamn. Hon var senast aktuell i rollen som Anna i “Inte alla tjuvar kommer för att stjäla” av Dario Fo, regi Erik K. Jeansson på Charlies Teaters   sommarscen 2018 i Skara. Från maj 2017 till juni 2018 spelade My i “Snövit” med Big Wind, en kringresande teater från Göteborg.
Före sina studier i Köpenhamn var My, från 2007, aktiv i ett teaterkompani i Skara, Charlies teater. Hon skapade egna föreställningar ihop med andra och arrangerade en stor produktion varje sommar. Där hon sommaren 2018 gjorde comeback.

© Copyright. All Rights Reserved.