Hurra för Scandinavia!

Hurra för Scandinavia! -en bubblande satir

Foto: Jesper Haller

En föreställning för ungdom och vuxen

En resa till bubblornas paradis, Skandinavien! Vilka är dem...dem där skyddade varelserna i norr? Vad är det egentligen som kännetecknar en Skandinavisk bubbla och hur är det att växa upp i ett samhälle där framgång, kapital och ett välpolerat yttre är huvudingredienser till lycka?  

 

I föreställningen Hurra för Scandinavia! möter vi bland annat den typiska öppensinnade svensken som tror sig vara fri från fördomar samtidigt som hen misstänker sin irakiska granne för att vara terrorist, den djuriska norska kvinnan som söker bekräftelse och trygghet i ett one night stand och den högljudda, envisa dansken som lever i en illusion av “hygge”.  

 

Vi iscensätter iakttagelser och situationer tagna direkt från verkligheten i en skruvad och lekfull twist. En fysisk, satirisk och grotesk, interaktiv föreställning som granskar det Skandinaviska kulturarvet och hur det är att vara ung i vårt samhälle idag. Föreställningen riktar sig till unga vuxna från 15 år. Språket är huvudsakligen engelska, med inslag av skandinaviska repliker.

Foto: Jesper Haller

Utdrag från artikel

Av:

My Wagelin, Victoria Dedekam


Regi:

My Wagelin, Victoria Dedekam med regihjälp av Åsa Gustafsson 


Målgrupp:

15+


Föreställningens längd:

ca 45 min


Antal medverkande:

2 skådespelare  


Pris:

1:a föreställningen 7000kr.

2:a, 5000kr. (inkl. moms) + resor, traktamente och logi.


Bygg/rivtid:

1h/30 min.


Mörkläggning:

Ja. I övrigt inga preferenser gällande form eller storlek av yta

“De mestrer det fysiske teater så godt, at man ikke savner ord. Men ord kommer der - mest på engelsk, men også norsk, svensk og dansk: Morsomme, tankevækkende, centreret om at være ung kvinde i Skandinavien i dag med tilhørende drømme, håb, ambitioner, komplekser og illusioner - fremstillet skarpt og præcist - men ikke som udhængning.”

-Jesper Haller, journalist

© Copyright. All Rights Reserved.