Föräldrafabriken

Föräldrafabriken

Foto: Jesper Haller

Foto: Jesper Haller

Kommentarer från vår älskade publik

Barn och familjeföreställning, rek. från 5 år

Tänk om barn kunde uppdatera sina föräldrar till att bli exakt som de själva vill? Tänk om det fanns en drömfabrik som bara skapade roliga och okomplicerade föräldrar som gav sina barn godis till frukost och lät dem göra precis som de själva ville?


Föreställningen är riktad till barn i åldern 5-7år men passar hela familjen. Publiken får följa med på en resa i skapandet av de ”perfekta” föräldrarna och de komplikationer och tokigheter som uppstår i denna fantasi fabrik. Föräldrar av olika former och personligheter uppstår, men det går inte alltid som planerat och frågor kring vad bra föräldrar och familjesituationer egentligen är, blir centrala genom hela föreställningen. 


Vi lever i ett samhälle med så många krav och förväntningar till hur man ska vara, det gäller både unga och vuxna. Vi är stressade, överambitiösa och upptagna av sociala medier, och det verkar som vi ofta glömmer värdet av dem nära och äkta relationerna. Vi gör denna föreställning för att skapa en djupare förståelse för hur barn tänker om dem vuxna runt sig, vilka behov barnen har och vad dom önskar ska ändras i deras relation till dom vuxna. Kanske är det inte så komplicerat som en tror?


Föreställningen består av många olika scener, med olika teman, atmosfär och miljö. Vissa scener är realistiska och seriösa, andra absurda och överdrivna – men alla har en grund i fysisk teater. Vi finner inspiration i klassiska teater stilar som clown, buffoon och commedia dell’arte men också från moderna forum som animerad film och tecknade figurer. Föreställningen tar form från intervjuer med barn på Monbijouskolan, från egna erfarenheter samt media och världen omkring oss.

Barn med föräldrar från en annan religion eller ett annat land, barn med föräldrar av samma kön, barn med singelföräldrar, barn med inga föräldrar, barn med en sjuk förälder, barn med superroliga föräldrar. Barn med föräldrar som skriker, gråter, skrattar, misslyckas och fiser. I allt detta finner vi inspiration och föreställningen grundas i vad alla dessa barn har gemensamt- leken och önskan om att bli sedda, få kärlek och respekt.
Av & med:

My Wagelin, Victoria Dedekam


Regi:

My Wagelin, Victoria Dedekam

med regihjälp av Åsa Gustafsson


Målgrupp:

5-7år


Föreställningens längd:

ca 35 min


Antal medverkande:

2 skådespelare


Pris:

1:a föreställningen 6000kr.

2:a, 4000kr (ink. moms) + resor, traktamente och logi

 

Bygg/rivtid:

1h/30 min


Mörkläggning:

Nej.

 

I övrigt inga speciella preferenser gällande form eller storlek av yta.

“Rolig och tråkig, tråkig för att den tog slut” -Olle 6 år

 

“Skapar en plattform för samtal med mina barn...Fick många igenkännande blickar från barnen under föreställningen” - Linda 44 år

 

“Den var rolig, bra och superbra” - Naima 9 år

 

“Barnteater för barn och deras vuxna. Klokskap för alla i sprudlande form” -Nanna 42 år


"De to skuespillere My og Victoria tager os med ind i den sjove, svære, komplekse - dagligdags og verden hvor vi balancere imellem tid, børn, arbejde, karriere,  speltboller, præfabrikeret mad og ”overskuds - spelt - yoga forældre”  


Med ganske få remedier, sang, dans og humor skaber My  & Victoria en medrivende forestilling, hvor såvel børn og voksne kommer igennem mange følelser med smil på læberne, et skub i hjertet – og mindet om at lege skaber glæde.


Børnes umiddelbare reaktioner under forestillingen - og forældres reaktion efter,

er det bedste bevis på en god forestillingen, hvor historie, opsætning, scenografi, formidling  og stemning går rent ind" -Kirsten 52© Copyright. All Rights Reserved.